• +46-36 550 50 50
  • Kålgårdsgatan 5, 553 24 Jönköping, SWEDEN
  • Måndag-Fredag 9:00 - 16:00
  • Standardfrakt 49 kr. Fri frakt vid order över 500 kr.
Hur man identifierar original saffran-persiskt.se

En av de problem vi bör vara medvetna om när vi köper saffran är att känna igen den äkta artikeln.
Saffranskonsumenter kan använda metoderna för att känna igen det ursprungliga saffran för att öka sin kunskap och skära av en vinstkälla för saffranshandlare på grund av den senaste tidens ökning av saffransbedrägerier vid tillverkning och försäljning av saffran.
Det röda guldet som är saffran används av människor över hela världen för sin smak och arom.
Saffran har så potenta medicinska och terapeutiska effekter att alla som vill tjäna pengar överväger att tillverka saffran av låg kvalitet med en mängd olika tekniker.
Det finns dock flera sätt att skilja äkta saffran från falskt.
Av denna anledning kommer vi att titta på hur man ser skillnaden mellan originalsaffran och saffran av god kvalitet i det här inlägget.

Original saffran

I moderna laboratorier är det enkelt att avgöra om saffran är rent eller inte, men det kan vara svårt för kunderna att göra det.
Falskt saffran kan också göras genom att tillsätta olja, honung, salt, socker eller till och med pulveriserat saffran till produkten för att öka dess vikt. Detta beror på att saffran är en högt uppskattad växt, och varje gram räknas.
På grund av det höga marknadspriset, lockar det profitörer som kommer att använda alla medel som står till deras förfogande för att ge kunderna mindre högkvalitativt saffran.

Hur man känner igen äkta saffran

Olika människor kan skilja mellan högkvalitativt och autentiskt saffran med hjälp av en mängd olika signaler, inklusive smak, smak, färg och utseende.
I det följande nämner vi några metoder för att identifiera det ursprungliga saffran

Identifiera högkvalitativt och originellt saffran genom utseende

En av de mest avgörande egenskaperna för att särskilja det ursprungliga saffran är dess trumpetformade strängar, som syns om man undersöker saffransblommorna mer noggrant.

På så sätt att plantans botten är stavformad och dess ände är tandad, bred och saxformad. Färgen på saffran bör också vara intensiv röd, inte ljus, och formen på dess stigmas bör inte vara glänsande.

Identifiera högkvalitativt och originellt saffran genom lukt, smak och färg

Smaka den; äkta saffran har en bitter smak och bör inte smaka sött. Detta är en teknik för att identifiera autentiskt saffran.
Var försiktig med att uppmärksamma detta eftersom om det smakar sött, har det förmodligen sprayats med sockerhaltiga kemikalier som sockervatten för att göra det tyngre.
Saffrans naturliga nyans är mörk. Saffrans mörk nyans har ibland fått människor att tro att den är gammal eller av låg kvalitet, men så är inte fallet alls. Det är viktigt att notera att saffrans ursprungliga färg är mörk snarare än ljus.
Det är uppenbart att saffran är falskt om det har en annan färg än mörk röd eller en som är ovanlig jämfört med den äkta varan.
Det bör noteras att äkta saffran tar längre tid att färga än saffransimitation, och att folk kan se skillnad genom att lägga det i kallt vatten.
Dessutom har äkta saffran en kryddig, behaglig arom, medan imitationssaffran inte har någon.

Gnid saffran mellan fingrarna

Lägg saffran i kallt vatten och efter en kort stund, ta ut saffran och gnugga det mellan fingrarna en kort stund.
De fina saffransstråna du håller mellan fingrarna kommer inte att separera om produkten du köpt är äkta.
Men falskt saffran är lätt att upptäcka eftersom det snart omvandlas till pulver.

Saffran i kallt vatten

Fyll en glasskål eller kopp med kallt vatten och lägg några saffranstrådar i vattnet. Saffranstrådarna börjar sprida färg i vattnet. Rent saffran tar 10 till 15 minuter att helt släppa sin färg, men imitationssaffran som har fått färg gör det direkt.

Dessutom bör rena saffranstrådar släppa en ljusgul eller orange färg som blir något mer intensiv när koncentrationen ökar. Å andra sidan, om du ser en röd eller mörkröd färg i vattnet, finns det en möjlighet att färgen på saffran har ändrats. Det skulle vara klokt i denna situation att undvika att använda produkten eftersom den kan innehålla farliga kemikalier och färgämnen.
Slutligen är det viktigt att notera att falskt saffran snabbt blir vitt, medan äkta saffran behåller sin röda nyans när färgen på vattnet ändras. Detta är en nyckelskillnad i processen att upptäcka det autentiska saffran.

Den sista punkten för att köpa saffran

Ovan nämnde vi metoderna för hur man skiljer det ursprungliga saffran från falskt. Ett annat sätt som kan lätta ditt sinne om produktens äkthet är att köpa från välrenommerade varumärken.
Dessa märken äventyrar inte sin trovärdighet genom att sälja falska produkter och det är lätt att lita på dem.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *