• +46-36 550 50 50
  • Kålgårdsgatan 5, 553 24 Jönköping, SWEDEN
  • Måndag-Fredag 9:00 - 16:00
  • Standardfrakt 49 kr. Fri frakt vid order över 500 kr.
Imponerande hälsofördelar med saffran-persiskt.se

Saffran, känd som den gyllene kryddan, har många medicinska egenskaper och har många användningsområden för kroppshälsa, behandling och skönhet. Saffran innehåller bra mängder kolhydrater, nyttiga fetter, proteiner, vatten, vitaminer och olika mineraler har gjort denna medicinalväxt till den mest värdefulla kryddan i världen. Denna växt har en varm och torr natur.
Saffran är lugnande, kramplösande, förebygger hjärtsjukdomar och cancer, stärker minnet och sänker blodtrycket. Saffransväxt används vid behandling av astma, hudsjukdomar, ögonsjukdomar, urinvägsinfektioner, gulsot, för tidig menstruation, uppblåsthet, magsmärtor och anemi. Saffran hjälper matsmältningen och stärker magen och används som smärtstillande,
speciellt mot tandköttssmärtor. Här är några av dessa egenskaper.

Saffranets egenskaper

behandling av depression

Saffran innehåller höga mängder crocin och safranal, crocin sänker stressnivån och safranal reglerar sömnsystemet. Tillsammans är dessa två substanser mycket användbara för att lugna och behandla depression. Saffran producerar och utsöndrar serotonin för att förbättra depressiva symtom i kroppen. Serotonin är en av de viktigaste signalsubstanserna i kroppen som spelar en viktig roll för att kontrollera och förbättra depression.

Imponerande hälsofördelar med saffran-persiskt.se

Minnesförbättring

Krocetin, krocin och safranal i saffran kan skydda hjärnan mot fria radikaler, vilket är ett av de viktigaste hoten mot hjärnan. Crocin och crocetin är användbara vid behandling av Alzheimers och demens, och korsin, ett ämne som härrör från saffran, kan vara effektivt för att minska hjärncellsdöd. Detta ämne förhindrar ackumulering av åldrande plack. Dessutom kan mineralerna och föreningarna i saffran förbättra hjärnans funktioner och funktioner till en acceptabel nivå och hjälpa hjärnan mot minnesförlust och förebygga Alzheimers och demens.

Förebyggande av cancer

Saffran innehåller mycket antioxidanter som hjälper till att neutralisera skadliga fria radikaler.
Skador på fria radikaler är förknippade med kroniska sjukdomar som cancer. Saffran fungerar som ett antitumörläkemedel och rensar bort fria radikaler. Enligt forskning förhindrar användningen av saffran uppkomsten av cancerframkallande gensekvenser och har en betydande effekt på att reparera skadade DNA-molekyler.

Behandling av diabetes och blodsocker

Saffran innehåller ett mineral som heter mangan, vilket är huvudämnet som hjälper till att producera insulin i blodet. Insulinets uppgift är att hjälpa till att sänka blodsockret. Det hydroalkoholiska extraktet av saffran hjälper till att kontrollera blodsockret väl hos patienter med typ 2-diabetes. Dessutom hjälper saffran till att förhindra utvecklingen av diabetes genom att modulera blodsockerrelaterade lipidprofiler.

Imponerande hälsofördelar med saffran-persiskt.se

Hjärthälsa

Saffran förhindrar ackumulering av kolesterol, triglycerider och fett i artärerna, och förhindrar på så sätt deras avlagring i artärerna och förhindrar hjärtsjukdomar. Kalium i saffran är mycket användbart för att kontrollera hjärtfrekvensen. Studier visar att saffrans antioxidantegenskaper minskar kolesterolet i blodet och förhindrar igensättning av blodkärl och artärer.

Imponerande hälsofördelar med saffran-persiskt.se

Lägre blodtryck

Denna färgglada växt kan reglera blodtrycket i kroppen genom att hjälpa till att bota många hjärtsjukdomar, kontrollera blodcirkulationen, tillföra blod till olika organ i kroppen och så vidare. Denna växt med föreningar som safranal och crocin kan hjälpa till att reglera blodtrycket och vara effektiv för att sänka det. Effekterna av dessa två ämnen på personer med högt blodtryck har
bevisats.

Förebyggande av synsjukdomar

Saffran har många effekter på gener som reglerar syncellers funktion. Saffransextrakt skyddar inte bara fotoreceptorcellerna i ögat från förstörelse, utan kan också förebygga och förbättra
sjukdomar som makuladegeneration och retinal pigmentinflammation. Forskare har funnit att saffran har en gynnsam effekt på personer med åldersrelaterad makuladegeneration, vilket är den vanligaste orsaken till blindhet i hög ålder. Saffran är effektivt för att reglera syncellers funktion och skyddar synceller mot skador, förhindrar utvecklingen av ögonsjukdomar och regenererar skadade ögonceller. Saffran är effektivt vid behandling av gula fläcksjukdomar i näthinnan som uppstår i hög ålder. Konsumtion av saffran i kosten förhindrar utvecklingen av genetiska ögonsjukdomar och därför rekommenderas dess balanserade konsumtion för äldre och personer med ögonsjukdomar.

Imponerande hälsofördelar med saffran-persiskt.se

Behandling av magbesvär

En av de mest kända egenskaperna hos saffransplantan är att minska magbesvär och uppblåsthet. På grund av dess antiinflammatoriska och lugnande egenskaper kan saffran skapa god stabilitet i magen och minska inflammation. Denna växt är också en användbar behandling för förstoppning, uppblåsthet, kramper och andra allvarliga tillstånd som magsår.

Imponerande hälsofördelar med saffran-persiskt.se

Minska och lindra smärta

En av egenskaperna hos saffran är att reglera immunsystemets funktion och kontrollera smärta. Oftast är smärta en försvarsreaktion som orsakas av immunsystemets aktivitet. Saffran har förmågan att reglera immunförsvaret på ett positivt sätt. Dessutom stärker vitaminerna och mineralerna i saffran immunförsvaret och förbättrar enzymatiska funktioner hos människor. Det
bör noteras att de aktiva ingredienserna i saffran är naturliga och har högsta och bästa möjliga
absorption i människokroppen.

Imponerande hälsofördelar med saffran-persiskt.se

Nackdelar med överdriven konsumtion av saffran

Överdriven användning av saffran kan orsaka ångest, dåsighet, orolig mage och till och med en allergisk reaktion. Saffran kan interagera med vissa mediciner, såsom warfarin eller blodtrycksmediciner. Om du tar vissa mediciner är det bäst att rådfråga din läkare innan du börjar överanvända saffran. Konsumtion av saffran under graviditeten på grund av livmodersammandragningar ökar risken för missfall, men om det konsumeras i små mängder är det inte bara skadligt utan också användbart och underlättar förlossningsprocessen.

Köp kvalitetssaffran hos oss

Lägg till kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *