• +46-36 550 50 50
  • Kålgårdsgatan 5, 553 24 Jönköping, SWEDEN
  • Måndag-Fredag 9:00 - 16:00
  • Standardfrakt 49 kr. Fri frakt vid order över 500 kr.

Vackert och doftande persiskt blått salt är ett av de sällsynta och mest värdefulla och förmodligen ett av de mest ovanliga ätbara salterna på världsmarknaden idag. Det är överraskande både för de blåaktiga glimten som spelar i dess kristaller och för dess subtila citrusliknande smak. Den har fått sitt namn från de majestätiska ljusa blåaktiga reflektionerna som ger den utseendet av en värdefull sten. Detta sällsynta salt är mycket populärt bland gourmeter, det är också en skönhetsallierad inom kosmetika och en luftrenare. Den blå färgen på detta iranska salt kommer från mineralet kaliumklorid, som finns naturligt i saltets kristallstruktur och inte har några konstgjorda tillsatser. Kalcium, magnesium, järn och kalium är alla rikliga i detta salt.

Historien om persiskt blå salt

Som du kanske är medveten om finns det olika former av salt i världen, där persiskt blått salt är ett av de sällsynta. En av anledningarna till att ha blå färg är ljusbrytning av saltkristaller. Det intensiva trycket under vilket saltet skapades för miljoner år sedan är orsaken till detta misslyckande. Eftersom det kommer från vatten som torkade upp för mer än 200 miljoner år sedan, är iranskt blått salt ett av de renaste och renaste salterna som finns. Till skillnad från havssalt som utvinns ur saltdammar, är persiskt blått salt ett saltfossil eller ädelsten, vars kristaller bildades för 100 miljoner år sedan i de prekambriska haven. Sten av detta salt handbryts från en enda gruva i norra provinsen Semnan i Iran som en gång badades av Prekambriska havet. Det är ett mineral som vi vanligtvis hittar i rosa toner, vilket är det som gör dess blå färg till ett så konstigt fenomen, samt ger den dess värde.

Smak av persiskt blått salt

Salt är utan tvekan den viktigaste kryddan och smaksättningen i kök. Som ni vet finns det olika sorters salt i världen, en av de sällsynta är blå stensalt. Blue Persian Salt kännetecknas av en intensiv smak som kombineras perfekt med sötman vi hittar i dessa salter, förutom dess krispiga konsistens och torrhet. Dess ljusa, nästan citroniga smaker, enligt vissa, minskar surheten i måltider. Eftersom det är ett väldigt torrt salt är det enkelt att använda i din saltkvarn!

Egenskaper hos persiskt blått salt

Iraniskt blåsalt är känt över hela världen för både sin miljonåriga historia och sina speciella egenskaper. Det har många hälsofördelar, inklusive en hög andel järn, kalcium som är bra för våra ben och kalium. Kalium hjälper till att sänka blodtrycket och kardiovaskulär hälsa. Kalium är också bra för muskel- och benstyrka, och det kan hjälpa till att förhindra förlust av muskelmassa. Det spelar en roll i ett antal viktiga kroppsfunktioner, och vuxna bör inta 4700 mg varje dag.
Egenskaperna hos detta salt är: antiseptiska och antibakteriella egenskaper, reglerar blodtrycket, reglerar kroppsbalansen, stark antistress, reglerar sömn, hjälper matsmältningen, lindrar vissa andningsproblem, ökar immuniteten, förebygger muskelspasmer, användbart för munhälsa och många fler .

Kosmetika och hudvård

Blåsaltsten kan också hittas inom kosmetika- och hudvårdssektorerna På grund av dess enzymer används blåsaltsten ofta i exfolierande hudmasker.
Det är ett aktivt avgiftningsmedel som kan användas för att befria huden från gifter som har samlats mellan lagren. Den har dränerande och ombyggnadsegenskaper.
Kalium som främjar blodcirkulationen. Den reglerar hudens återfuktning och fungerar som en pH-balanserare. Mot bakterieceller har den sammandragande och osmotiska effekter. Det motverkar oxidation.
Magnesium mot oxidativ stress och gifter. Det fångar fria radikaler och minskar produktionen av inflammatoriska budbärare som påskyndar hudens åldrande och känslighet. Hjälper till att minska vattenretention och rening av huden. Kalcium är viktigt för hudens hälsa eftersom det hjälper till att bevara det.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *