• +46-36 550 50 50
  • Kålgårdsgatan 5, 553 24 Jönköping, SWEDEN
  • Måndag-Fredag 9:00 - 16:00
  • Standardfrakt 49 kr. Fri frakt vid order över 500 kr.
Saffransfördelar för huden-persiskt.se

Saffran är en värdefull ingrediens i kosmetikaindustrin. Många hävdar att saffran kan lindra vanliga hudproblem, inklusive inflammation och akne. Saffran har en mängd bevisade hudvänliga
egenskaper. Vissa av dessa påståenden stöds av vetenskapen.

Skyddar mot UV-strålning

Människohudens dödligaste fiende är UV-strålning. Att skydda din hud från ultraviolett (UV) strålning är en av de viktigaste sakerna du kan göra för dess hälsa. När din hud utsätts för UV- ljus kan den uppleva oxidativ stress. Detta kan påskynda åldrandet av din hud, såväl som fina linjer och rynkor. Saffrans antioxidanter kan hjälpa till att neutralisera fria radikaler och minimera oxidativ stress genom att fungera som en sköld.
Saffrans aktiva beståndsdel, crocin, är känd som en utmärkt antioxidant. Antioxidanter är molekyler som minskar oxidativ stress genom att neutralisera fria radikaler. Crocin skyddar mot ultravioletta A (UVA) strålar som orsakar tidigt åldrande av huden.

Behandlar akne

En av de viktigaste fördelarna med saffranshud är dess förmåga att effektivt bekämpa akne och fläckar. Denna krydda har hög antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper vilket gör den
till ett utmärkt val för att behandla och rensa aknebenägen hud. Saffran är den ultimata ingrediensen för att bekämpa akne-orsakande bakterier samt lugna rodnad och ömhet.

Ger ett naturligt glow

En av de mest omtalade fördelarna och mycket uppskattade av saffran är dess förmåga att få din hud att glöda. Föroreningar, snabbt växlande väder, damm och andra skadliga ämnen i miljön kan skada huden och få den att se matt och mörk ut på utsidan. En av de främsta saffransfördelarna för huden är dess förmåga att andas tillbaka liv i huden. Genom att bara använda en bomullstuss indränkt i en blandning av saffran och obehandlad mjölk kan huden rengöras lämnar dig med naturligt strålande hud.

Läker ärr

En mindre känd egenskap hos saffran är dess förmåga att läka mindre ärr. Saffran har förmågan att öka cellomsättningen och produktionen vilket potentiellt kan hjälpa sår att läka snabbare och
öka hudens cellåterhämtning.

Toner du hud

Med ansiktsvatten som blir alltmer populärt i hudvårdsrutiner kan saffransvatten vara din huds bästa vän. När det används arbetar inte saffran endast med att göra din hud ljusare, kryddan hjälper även till med att förbättra irriterande hyperpigmentering.

Anti-åldring

Slutligen, eftersom saffran är en aktiv ingrediens i många kosmetiska produkter och har gamla rötter, är det en effektiv anti-aging ingrediens. Den återfuktar hudcellerna inifrån och bekämpar torr hud. Detta gör i sin tur att huden ser fräschare och yngre ut, vilket vänder din ålder bakåt. Crocin har i studier visat sig ha anti-aging egenskaper på grund av dess höga antioxidantinnehåll.

Lägg till kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *