• +46-36 550 50 50
 • Kålgårdsgatan 5, 553 24 Jönköping, SWEDEN
 • Måndag-Fredag 9:00 - 16:00
 • Standardfrakt 49 kr. Fri frakt vid order över 500 kr.
Allt om mullbär-persiskt.se
Bär, som har många medicinska och terapeutiska egenskaper, är bland de träd som växer i en mängd olika klimat, är resistenta mot kyla och värme och har många terapeutiska och medicinska fördelar. Deras frukter mognar på sommaren

Morus träd

Morus-släktet av blommande växter, som tillhör familjen Moraceae, omfattar 10–16 arter av lövträd, allmänt kända som mullbär, som kan hittas både i naturen och i odling i många tempererade delar av världen. Det är en tvåhjärtbladig växt med en lång livslängd på upp till 200 år och mer; det är ett stort, starkt träd som växer till en höjd av minst 20 meter.
Bär är en långlivad, självpollinerande växt som pollineras av vind och insekter, och för att växa kräver den bevattning, solljus, beskärning, gödning och rätt temperatur.
Typiskt har släktet tre välkända arter som påstås ha fått sitt namn efter fruktfärgen. Den vita, röda och svarta mullbären har olika sorter och sorter. bärfrukten är mycket liten och liten med en längd på 2 till 5 cm.
Även om den har sitt ursprung i södra Asien, finns den vita mullbäret nu allmänt i Europa, södra Afrika, Sydamerika och Nordamerika.

mullbärs frukten

En av de mest utbredda bärarterna, vita bär är hemma i delar av Kina som växer till en höjd av 18 meter. Den är mycket motståndskraftig mot björnbär och en av de mest utbredda bärarterna.
De 2-3 cm långa mullbärsfrukterna är vita, gröna eller ljusgula beskriver omogna frukter. Frukterna av de flesta arter har en söt smak när de är helt mogna och ändrar färg från rosa till rött, mörklila eller till och med svart när de mognar. När den är mogen blir den vitfruktade sortens frukt vit. Denna sorts frukt är också söt, men smaken är mycket mildare än den mörkare varianten.
Både färska och torkade mullbär konsumeras. De har förknippats med lägre kolesterol-, blodsocker- och cancerrisk och är en bra källa till järn, C-vitamin och flera växtföreningar.
Mullbär är bra för att bygga upp en hälsosam kost eftersom de har en söt, läcker smak, är näringsrika och kan erbjuda ett antal hälsofördelar.

Fördelar med mullbär

Vita bär har ett brett utbud av egenskaper. Vita bär har ett antal hälsofördelar, inklusive förmågan att förbättra matsmältningen, sänka kolesterolet, hjälpa till med viktminskning, öka cirkulationen, stärka benvävnaden och stärka immunförsvaret. Dessutom kan det hjälpa till att bromsa åldrandeprocessen, sänka blodtrycket, skydda ögonen och kanske till och med förbättra kroppens allmänna ämnesomsättning.

Näringsinnehåll

Färska mullbär har bara 60 kalorier per 140 gram och är 88 procent vatten.
De innehåller 9,8 % kolhydrater, 1,7 % i fiber, 1,4 % i protein och 0,4 % i fett.
mullbär äts ofta torkade. De är relativt proteinrika jämfört med de flesta bär i denna form, med 70 % kolhydrater, 14 % fibrer, 11 % protein och 3 % fett.

Allt om mullbär-persiskt.se

Vitaminer och mineraler från mullbär

Mullbär är en stor källa till järn och C-vitamin, bland andra vitaminer och mineraler. 43 kcal, 44 % av det rekommenderade dagliga intaget av C-vitamin och 14 % av det rekommenderade dagliga intaget av järn finns alla i 100 gram bär.

 • Vita mullbärs egenskaper för hud och hår

Antioxidanter och C-vitamin i vita mullbär hjälper till att föryngra huden genom att minska rynkor. Vita bär har också förmågan att behandla och bli av med mörka fläckar i ansiktet samtidigt som de rengör huden med sina antioxidanter. Att konsumera vita bärbladsolja kan hjälpa till att behandla torr och känslig hud.
En annan kvalitet hos vita bär är deras höga järn- och zinkhalt, som samtidigt stärker hårsäckarna och främjar hårväxten samtidigt som de förhindrar håravfall.

 • Egenskaper av vita mullbär för diabetes

Fördelarna med vita bär för diabetes är bland deras mest betydande och välkända egenskaper. Vita bär har aktiva komponenter som förhindrar eller fördröjer kroppen från att metabolisera socker och därigenom reglerar blodsockernivån och minskar symtomen på diabetes.
Blodsockret kan sänkas till 27% genom att konsumera ett gram vitt mullbärsbladpulver tre gånger om dagen i fyra veckor.

 • Egenskaper hos vita mullbär för att förhindra hjärtinfarkt

Att äta vita mullbär har i studier visat sig öka HDL-nivåerna samtidigt som det sänker totalkolesterolnivåerna. Varje cell i din kropp innehåller kolesterol, en viktig fettmolekyl. Men en högre risk för hjärtsjukdom är förknippad med förhöjda kolesterolnivåer i blodet. Enligt studier kan mullbär och mullbärsextrakt sänka kolesterolnivåerna och överflödigt fett, vilket minskar risken för bland annat kranskärlssjukdom, åderförkalkning, hjärtinfarkt och stroke.

 • Egenskaper hos vita mullbär för att minska cancerrisken

Det har visat sig att mer stress orsakar oxidativ skada i celler och vävnader, vilket är kopplat till en högre risk att utveckla cancer.
Mullbär har använts i traditionell kinesisk medicin som en cancerförebyggande strategi i hundratals år.
Vissa forskare tror nu att det kan finnas en viss sanning i dessa ryktade cancerförebyggande effekter.
Bär innehåller ett antal antioxidanter som kan minska risken för cancer, såsom antocyaniner, ellaginsyra och resveratrol.
Bär kan specifikt skydda mot cancer i munnen, matstrupen, brösten och tjocktarmen, enligt studier.

 • Egenskaper av vita mullbär för behandling av anemi

brist på järn är den vanligaste typen av anemi, som uppstår när kroppen inte får i sig tillräckligt med järn från maten den konsumerar. Det bästa sättet att behandla detta tillstånd är att öka ditt intag av livsmedel med hög järnhalt. Eftersom vita bär innehåller mycket järn, anses de vara en lämplig frukt för anemipatienter. Att dricka bärjuice rekommenderas av traditionell kinesisk medicin för att förbättra blodcirkulationen och lindra anemirelaterade symtom som extrem trötthet, tröghet, svaghet och yrsel.

Ytterligare fördelar med vita mullbär:

Att äta vita bär kan hjälpa till att behandla vissa hälsoproblem och minska risken att utveckla dem, men mer forskning behövs för att bekräfta detta. Dessa hälsoproblem inkluderar:

 • öm hals
 • astma
 • Förkylningar
 • Muskel- och ledvärk
 • Öm hals
 • astma
 • Förkylningar
 • Muskel- och ledvärk

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *