• +46-36 550 50 50
 • Kålgårdsgatan 5, 553 24 Jönköping, SWEDEN
 • Måndag-Fredag 9:00 - 16:00
 • Standardfrakt 49 kr. Fri frakt vid order över 500 kr.
Allt om mullbär-persiskt.se
Bär, som har många medicinska och terapeutiska egenskaper, är bland de träd som växer i en mängd olika klimat, är resistenta mot kyla och värme och har många terapeutiska och medicinska fördelar. Deras frukter mognar på sommaren

Morus träd

Morus-släktet av blommande växter, som tillhör familjen Moraceae, omfattar 10–16 arter av lövträd, allmänt kända som mullbär, som kan hittas både i naturen och i odling i många tempererade delar av världen. Det är en tvåhjärtbladig växt med en lång livslängd på upp till 200 år
Bären växer i en mängd olika klimat och är resistenta mot kyla och värme. De har även terapeutiska och medicinska fördelar.
Mullbärssläktet har tre arter som påstås ha fått sitt namn efter fruktfärgen. Det vita-, röda och svarta mullbäret. Mullbäret är ett av de bären som är mest utbredd geografiskt. Bäret konsumeras
färskt samt som torkad produkt och förknippas med lägre kolesterol och blodsocker, minskad cancerrisk och en bra källa till olika vitaminer.

Fördelar med mullbär

Vita bär har ett brett utbud av egenskaper. Vita bär har ett antal hälsofördelar, inklusive förmågan att förbättra matsmältningen, sänka kolesterolet, hjälpa till med viktminskning, öka cirkulationen,
stärka benvävnaden och stärka immunförsvaret. Dessutom kan det hjälpa till att bromsa åldrandeprocessen, sänka blodtrycket, skydda ögonen och kanske till och med förbättra kroppens allmänna ämnesomsättning.

Näringsinnehåll

Färska mullbär består av 88% vatten och innehåller (per 140g):

 • 9,8% kolhydrater
 • 60 kcal
 •  1,7% fiber
 • 1,4% protein
 •  0,4% fett

Torkade mullbär är den vanligaste formen för konsumtion. När bäret är torkad är näringsinnehållet (per 140g):

 • 70% kolhydrater
 • 14% diber
 • 11% protein
 • 3% fett

Allt om mullbär-persiskt.se

Torkade mullbär är ett hälsosamt mellanmål till träningspasset, barnens skolutflykt och när du är sugen på något gott!  Köp EKO Mullbär

Vitaminer och mineraler från mullbär

Mullbäret innehåller en mängd vitaminer och mineraler dock är järn och c-vitamin det bäret har att erbjuda mest av med 44% av det rekommenderade dagliga intaget av c-vitamin och 14% av järn i 100g.

 • Mullbärs egenskaper för hud och hår

Antioxidanter och C-vitamin i mullbär hjälper till att föryngra huden genom att minska rynkor. Vita bär har också förmågan att behandla och bli av med mörka fläckar i ansiktet samtidigt som de rengör. Att använda mullbärsolja kan hjälpa till att behandla torr och känslig hud. På grund av den höga järn- och zinkhalten i bäret kan detta hjälpa stärka hårsäckar och främja hårväxt i samma veva som det behandlar håravfall.

 • Diabetes och mullbäret

Mullbärens positiva påverkan på diabetes-lidande är en av bärets mest betydande egenskap. Genom aktiva komponenter saktar bäret ner kroppens nedbrytning av socker och därigenom reglerar blodsockernivån.
Blodsockret kan sänkas till 27% genom att konsumera ett gram mullbärsbladpulver tre gånger om dagen i fyra veckor.

 • Förhindrande av hjärtinfarkt

Studier visar på att det finns en koppling mellan konsumering av mullbär och sänkning i kolesterolvärden. Varje cell i din kropp innehåller kolesterol och det är en viktig fettmolekyl. Men en högre risk för hjärtsjukdom är förknippad med förhöjda kolesterolnivåer i blodet. Enligt studier kan mullbär och mullbärsextrakt sänka kolesterolnivåerna och överflödigt fett, vilket minskar risken för bland annat kranskärlssjukdom, åderförkalkning, hjärtinfarkt och stroke.

 • Minskad cancerrisk

Det har visat sig att mer stress orsakar oxidativ skada i celler och vävnader, vilket är kopplat till en högre risk att utveckla cancer.
Mullbär har använts i traditionell kinesisk medicin som en cancerförebyggande strategi i hundratals år. Vissa forskare tror nu att det kan finnas en viss sanning i dessa ryktade cancerförebyggande effekter. Bär innehåller ett antal antioxidanter som kan minska risken för cancer, såsom antocyaniner, ellaginsyra och resveratrol.
Bär kan specifikt skydda mot cancer i munnen, matstrupen, brösten och tjocktarmen, enligt studier.

 • Mullbär och anemi

Brist på järn är den vanligaste typen av anemi. Det bästa sättet att behandla detta tillstånd är att öka ditt intag av livsmedel med hög järnhalt. Eftersom mullbären innehåller mycket järn, anses de vara en lämplig frukt för anemipatienter. Mullbärsjuice rekommenderas av traditionell kinesisk medicin för att förbättra blodcirkulationen och lindra anemirelaterade symtom som extrem trötthet,
tröghet, svaghet och yrsel.

Lägg till kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *