• +46-36 550 50 50
 • Kålgårdsgatan 5, 553 24 Jönköping, SWEDEN
 • Måndag-Fredag 9:00 - 16:00
 • Standardfrakt 49 kr. Fri frakt vid order över 500 kr.
De unika egenskaperna hos russin för hälsa och skönhet-persiskt.se

Hur görs russin?

Termen ”russin” syftar på en mogen, torkad druvfrukt som, liksom andra torkade frukter, finns tillgänglig under hela året under olika namn beroende på typ av druva, torkprocess och miljöfaktorer samt tillåtna tillsatser.
Russin är gjorda av torkade druvor som har torkats av solens värme och ljus. Varianterna av denna torra frukt är lika varierande som druvsorterna.
Enligt tillgängliga data tillverkade egyptierna russin för första gången ungefär två tusen år före Kristi födelse. Forntida manuskript nämner särskilt russin, vilket visar att de användes för andra ändamål än att bara äta, inklusive behandling av sjukdomar och till och med betalning av skatter.

Dessa torkade frukter ger dig mer energi och betraktas vanligtvis som ett hälsosamt komplement för vandrare och turister.
Eftersom russin innehåller en betydande mängd kalcium, hjälper att äta dem till att bibehålla friska ben och förhindrar benskörhet

Näringsvärde av russin:

Näringsämnena energi, fibrer, protein och kolhydrater finns alla i russin. De har ett lågt glykemiskt index trots att de har mycket socker och kalorier. Russin är kolesterolfria och rikligt med flera näringsämnen, inklusive följande, som alla är mycket bra för din hälsa:

 • Vitaminer, inklusive pantotensyra, folat, tiamin, riboflavin, vitamin B6, vitamin C och folat.
 • Mineraler: natrium, kalium, kalcium, fosfor, magnesium, järn och zink.

Denna torkade frukt är rik på mineraler, som har ett brett användningsområde. Många åkommor kan botas genom att använda denna frukt. De ovanliga komponenterna i russin, som är berikade med mineraler, är det som ger dem deras egenskaper.
Denna torkade frukt innehåller 295 kalorier per 100 gram av sitt näringsvärde.

Ingredienserna i 100 gram är:

 •  Kalium i mängden 23 %
 • Kolhydrat 26 %
 •  Vitamin C 9 %
 •  Magnesium 7 %
 •  Vitamin B12 i mängden 10 %
 •  Fibrerna i denna frukt är 28 %
 •  5 % protein
 •  Kalcium 2 %

De unika egenskaperna hos russin för hälsa och skönhet

Fördelar med russin

För dem som tycker om att studera och andra mentala aktiviteter är russin en bra källa till kalorier och energi eftersom de innehåller mycket socker. Kalcium, som finns i russin och är nödvändigt för ben- och tandtillväxt och styrka.
Anemi och järnbrist kan båda behandlas med russin. Russins fiber hjälper till med matsmältningen, särskilt i tarmarna. Russin innehåller en mängd olika näringsämnen, inklusive vitamin C, kalium, magnesium och antioxidanter. Andra fördelar med russin inkluderar att stärka kroppens immunförsvar, ha antibiotika- och anti-infektionsegenskaper, rena och avgifta blodet, öka manlig fertilitetspotential och sexuell lust, främja hårväxt och förhindra håravfall, sänka blodtryck och kolesterol, behandla sömnlöshet eller sömnlöshet, förbättra minnet och främja foster- och barnutveckling.

Skador av russin

Den höga konsumtionen av russin rekommenderas inte för dem med ett starkt humör på grund av deras varma och torra natur. Om du har en druvallergi kan att äta russin orsaka en allergisk reaktion. Undvik att äta russin några dagar före operationen eftersom de hämmar blodkoagulationen. Börja äta russin i små mängder om du har luftvägsproblem eller en sjukdom som påverkar ditt andningsorgan, och öka sedan ditt intag om dina andningsproblem försvinner. Använd russin och torkade bär istället för socker om du har diabetes, men tänk på att om du äter för mycket torkad frukt också höjer dina blodsockernivåer. Överdriv inte, då.

Tips för hemförvaring av russin

Det viktiga är att hålla russin fräscha och näringsrika efter köp och bevara dem under lång tid. Förvara russin på svala, torra och mörka platser i slutna, ogenomträngliga behållare. Vid förvaring av russin i ett skåp med sval inredning är Kylskåp ett utmärkt alternativ. Tänk också på att russinens nedbrytning inte enbart orsakas av torkning och härdning om inte russinens smak och färg också har förändrats.

Lägg till kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *