• +46-36 550 50 50
  • Kålgårdsgatan 5, 553 24 Jönköping, SWEDEN
  • Måndag-Fredag 9:00 - 16:00
  • Standardfrakt 49 kr. Fri frakt vid order över 500 kr.
Hur man förbereder saffranskaka-persiskt.se

Saffran ger en fantastisk smak och underbar smak till varje efterrätt eller mat när det kombineras med det.
Saffran har många hälsofördelar, inklusive förmågan att höja humöret och främja lycka. Det är också ganska fördelaktigt för att förbättra matsmältningen och blodcirkulationen.
En av de behagliga dofterna som kan användas i utsökt mat och desserter är doften av saffran.
Det är en bra idé att äta en saffranstårta med te för att förvisa dåsighet och svaghet och njuta av en energigivande dag.
Processen att göra saffranskaka är enkel, och förutom att den är utsökt och distinkt i smaken är den också enkel att tillaga.
Recepten på olika distinkta typer av saffranskakor är provi

Yoghurt och saffranskaka

Ingredienser

  • Strösocker 1 kopp
  • 4 ägg
  • 1 kopp flytande olja
  • Yoghurt ¾ kopp
  • Siktat vitt bakverksmjöl 2 dl
  • Bakpulver 2 teskedar
  • 4 teskedar bryggt saffran

Hur man lagar mat

Sätt på ugnen med en temperatur på 180 grader eller den grad du alltid bakar kakor.
Smörj och mjöla formen du redan har valt.
Blanda äggen med sockret väl tills det fördubblas i volym och blir en tjock och stretchig vätska.
Tillsätt olja, yoghurt och saffran i kakvätskan och rör om i några sekunder.
Tillsätt siktat mjöl och bakpulver till ingredienserna och blanda med en visp eller spatel.
Grädda kakan i den förvärmda ugnen i 40-50 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.

Enkel saffranstårta

Ingredienser

  • Mjöl: 2 koppar
  • Socker: 1 kopp
  • Mjölk: 3/4 koppar
  • Ägg: 4 st
  • Saffran bryggt i Kina: 1/2 kopp
  • Olja: 1/4 kopp
  • Honung: 4 matskedar
  • Pistagenötter: 2 matskedar
  • Kardemumma: 1/2 matsked
  • Vanilj: 1 tsk
  • Bakpulver: 1 matsked
  • Rosenvatten: 1 matsked

Hur man lagar mat

I det första steget, mal saffran och låt det brygga.
Blanda ihop ägg, socker och vanilj och blanda väl.
Tillsätt mjölk, honung, saffran och rosenvatten till dina ingredienser och rör om i cirka 5 minuter.
Sikta mjölet flera gånger. Och lägg till dina ingredienser steg för steg och rör om.
Välj den behållare du vill ha, smörj botten med olja och häll ingredienserna i den.
Låt ugnen värmas upp till 170 grader i en halvtimme.
Sätt in kakan i ugnen och låt den steka. Cirka 45 minuter är tillräckligt med tid för att tillaga kakan. Men efter 35 minuter kan du kontrollera om kakan är tillagad eller inte.

Tips vid bakning av saffranstårta:

För att säkerställa att kakan är genomstekt sticker du in en tandpetare i mitten av kakan, om degen inte fastnar på den är kakan tillagad.
För att förhindra att kakan fastnar i formen, låt den svalna i formen i några minuter efter att du tagit ut kakan från ugnen. Ta sedan bort den från formen.
Observera att om du bakar kakan mer än den inställda tiden kommer kakan att bli tjock.
Om du bakar kakan kortare än den angivna tiden kommer kakan att fastna.
Det är bättre att ta ut ingredienserna ur kylen en halvtimme innan för att förbereda kakan så att den når samma temperatur som miljön.

sista ordet

Innan du börjar baka kakan är det bättre att vara noggrann med att välja dess råvaror, eftersom att välja förstklassiga råvaror kommer att förbättra smaken på din tårta.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *